Pretraživanje

Grad Labin dodijelio nagrade za najuredenije okucnice i balkone (fotogalerija)

Utorak, 16. Kolovoza 2011. - 10:50

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turistickom zajednicom Grada Labina i tvrtkom 1. maj Labin d.o.o. trecu godinu zaredom proveo je eko-akciju biranja najuredenijih balkona i okucnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su, u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, gradani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sacinjavala su tri clana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Donald Blaškovic i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okucnice jesu ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te je dat naglasak na poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.

Nagrade pobjednicima akcije dodijelio je gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika i predsjednik Gradskog vijeca Grada Labina, ujedno i predsjednik mjesnog odbora Vinež, Valter Poropat. Pet je obitelji svojom trudom i zalaganjem osvojilo skulpturu u obliku cvijeta pod nazivom „Garofula“ akademskog kipara Josipa Diminica. Na podrucju mjesnih odbora Labin Donji i Kature nagradu su osvojili stanari zgrada cija je okucnica najuredenija. Osim skulpture dobitnici su oslobodeni od placanja komunalne naknade i naknade za odvoz smeca na rok od 6 mjeseci za iducu godinu.  

Ovogodišnji dobitnici po mjesnim odborima su: Bruna i Florijan Brajkovic iz MO Rabac, Mario i Nela Hrvatin iz MO Kapelica, Lorena i Vinko Marinovic iz MO Labin Gornji, Leonardo Tranquili iz MO Ripenda, Maja Bažon iz MO Vinež, te zgrada u ulici Prilaz Griža 1 iz MO Kature i Vilete 11 iz MO Labin Donji.

Gradonacelnik Tulio Demetlika zahvalio je svim sudionicima koji su se prijavili na ovaj izbor i cestitao laureatima, te im zaželio da i u buducnosti nastave njegovati i cuvati naš okoliš kako bi nam grad bio cišci i ljepši. Gradonacelnik Demetlika je ujedno pozvao sve gradane da se i sljedece godine ukljuce u ovu akciju, te naglasio važnost osvješcivanja javnosti o brizi i ocuvanju našeg okoliša pocevši od vlastitih okucnica.