Pretraživanje

Gotov glavni projekt gradskog stadiona, građevinska do kraja mjeseca

Petak, 17. Srpnja 2020. - 0:00

Ovih dana sprovedene su sve potrebne procedure u postupku izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju gradskog stadiona u Labinu tako da su stvoreni uvjeti da se ista može izdati.

Glavni projekt rekonstrukcije gradskog stadiona izradila je zajednica ponuditelja koju čine: KARLOLINE – Kling d.o.o. iz Rijeke. Rožić arhitekti i partneri d.o.o. iz Rijeke i 2K arhitektonski ured d.o.o. iz Zagreba koji su izabrani kao najpovoljniji ponuđači prilikom sprovedene nabave.

Projektom rekonstrukcije gradskog stadiona predviđeno je dodatno uređenje stadiona izgradnjom nedostajućih pratećih sadržaja i prostora prema kriterijima za licenciranje u II. Hrvatskoj nogometnoj ligi i ostalim potrebama korisnika.

Rekonstrukcija i dogradnja obuhvaća dogradnju građevine na sjeveroistočnom dijelu uz Istarsku ulicu. Planirana građevina sadržavati će prostorije sportske namjene  (svlačionice, sanitarni čvorovi, ambulantu, prostorije za suce i delegate i dr.) namijenjene sportskim organizacijama (klubovima) koje će koristiti sportska borilišta te prateće servisne prostore (ured/alatnica domara, skladišta, strojarnica, prostorije za medije, te prostore ugostiteljsko – trgovačke namjene). Istočna tribina se u sklopu navedene dogradnje rekonstruira i natkriva u središnjem dijelu.

Vrlo važno je da se ovim projektom dobiva novi ulaz u stadion iz pravca Istarske ulice gdje će se smjestiti potrebna parkirališna mjesta za gledatelje te parkirališta za autobuse i službeno osoblje koje dolazi na utakmicu. Time  se postiže potrebna sigurnost svih korisnika stadiona  što današnji ulaz  izravno sa županijske ceste i  vrlo skučeni prostor za parkiranje ne omogućavaju.

„Ovaj projekt nastavak je našeg ulaganja u sportsku infrastrukturu i razvijanje iste. Cilj je da se kroz rekonstrukciju stadiona osiguraju kvalitetniji uvjeti za rad članova NK Rudar, AK Albona, ali i cjelokupne sportske zajednice koja koristi gradski stadion, te da gradski stadion predstavlja jednu vizualno i funkcionalno prihvatljivu cjelinu u centru Grada Labina. Valja napomenuti da smo i u ovom vremenu epidemije kroz naš upravni odjel za EU projekte prijavili jedan dio rekonstrukcije stadiona na otvoren natječaj Središnjeg državnog ureda za sport te rezultate istog očekujemo ubrzo.“ – zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić

stadion 1.jpg (99 KB)
 
stadion 3.jpg (90 KB)

SITUACIJA.jpg (115 KB)