Pretraživanje

Gošce iz Pleternice obišle hortikulturu Labina

Utorak, 09. Kolovoza 2011. - 6:14

Naš grad su tijekom jucerašnjeg dana posjetili gosti iz Grada Pleternice a njihovi su domacini bili djelatnici KP „1, maj“ Labin. Naime, Grad Pleternica je nositelj projekta „Floral Future“ („Cvjetna buducnost“). Projekt Cvjetna buducnost financiran je iz programa Europske unije za Hrvatsku, iz pretpristupnog fonda IPA (IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala), a u sklopu projekta Žene na tržištu rada dok su partneri projekta Pleternicki komunalac d.o.o. te udruga Hrvatsko žensko društvo iz Pleternice

Cilj projekta je osposobiti i zaposliti nezaposlene ili neaktivne žene iznad 40 godina starosti te dugotrajno nezaposlene ili neaktivne žene u najaktivnijim godinama (od 24 do 49 godina) s podrucja Pleternice. Upravo su one bile gošce Labina kao grada dobitnika prestižne nagrade - Zeleni cvijet sa zlatnim znakom za najljepše uredeni grad u Hrvatskoj.

Tijekom studijskog putovanja uz Lori Luketa Dagostin,  voditeljica PC-a Javne i zelene površine u KP „1. maj“ Labin gošce su obišle cvjetne nasade kojima su ukrašene javne površine u našem gradu, cime su žene iz Pleternice dobile ideje o tome što je potrebno Pleternici u smislu cvjetnoga uredenja.