Pretraživanje

Gimnazijalci obilježili Europski dan jezika

Petak, 22. Listopada 2021. - 0:00

I ove godine Europski dan jezika obilježen je zanimljivim aktivnostima u Srednjoj školi Mate Blažine Labin. Europski dan jezika se obilježava 26. rujna, a u Srednjoj školi Mate Blažine Labin povodom tog dana uspješno su provedene dvije aktivnosti u dva navrata.

Prva aktivnost: Karla Golja Milevoj, profesorica engleskog jezika, posjetila je s 4.f razredom vrtićku skupinu „Kapljice“, kojima su se pridružile “The Cubes” i “The Rainbows”, dvije skupine u kojima se provodi rano učenje engleskog jezika. U suradnji s odgojiteljicama skupine “Kapljice”, Danijelom Dobrić i Karmen Brezac, isplanirane su dvije jesenske aktivnosti. Gimnazijalci su otpjevali dvije pjesme na engleskom jeziku, It’s autumn again i Scarecrow, a potom su zajedno s vrtićarcima navedenih grupa izrađivali strašila od kuhača.

Druga aktivnost ostvarena je na temelju suradnje Leane Licul Beroš, profesorice talijanskog jezika i Karle Golja Milevoj, profesorice engleskog jezika. Gimnazijalci 2.o i 2.f razreda igrali su “Family Feud”, odnosno “Kviz pet na pet” pokazavši zavidno poznavanje engleskog i talijanskog jezika ali isto tako visoke sposobnosti dobre procjene. Učenici 2.o razreda igru su igrali na engleskom jeziku, a učenici 2.f razreda na talijanskom. Podijeljeni u grupe po 5 učenika pogađali su odgovore na pitanja o određenom pojmu, situaciji ili riječi koje je unaprijed dalo 100 ljudi. Navedena aktivnost je iz epidemioloških razloga ostvarena tek 13. listopada.