Pretraživanje

Franka Batelic za odlicno raspoloženje na Gradskoj fešti

Utorak, 16. Kolovoza 2011. - 11:11

Ovogodišnja Fešta Grada Labina okupila je izuzetan broj posjetitelja. Kako i ne bi kada je centralni dogadaj ovogodišnje Fešte održane u subotu, 13. kolovoza 2011. godine bio dvosatni glazbeni spektakl Franke Batelic, pjevacke i plesacke zvijezde iz Rapca koja je poklonila svom gradu za rodendan vatreni nastup . Kao predgrupa,nastupio je labinski heavy metal sastav Storm, koji su na nedavno održanom Hrvatskom glazbenom festivalu u Zaboku proglašeni jednim od najperspektivnijih mladih demo  bendova. 

U bogatom programu velike gradske fešte nastupio je Gradski orkestar pod ravnanjem dirigenta Franka Ružica i Labinske mažoretkinje, koje vode Ilona Buric i Viktorija Jurkic. Program na pozornici otvorili su djecji pjevacki zbor Mornica pod vodstvom Sandre Korolije, a zatim solisti iz djecjeg zbora Minicantanti po izboru voditeljice Sabrine Stemberga Vidak. Glazbom za ples publiku su zabavljali Alen Lazaric i Andeli, a program je vodio Adrijano Šculac.

Glazba nije nedostajala ni kod Špine gdje su mnogobrojnu publiku oduševili labinski izvodaci Predrag Ljuna i Alen Brentini, a koncert održao reggae bend Gego i Simbioza. Na Šetalištu San Marco goste je zabavljala grupa Albona, na Starom trgu pjevala je klapa Labin, te uz bogatu gastronomsku ponudu labinskih ugostitelja i otvorene galerije i izložbe na otvorenom, gradska fešta u Starom gradu pružila je dobru zabavu za sve posjetitelje.