Pretraživanje

Festivali i događanja

Kultura, turizam i sport > Festivali i događanja

UCXXI_PLAKAT_600x300_2016_5.jpg (403 KB) Dani Labinske Republike (veljača – ožujak)

Proslava Dana Labinske republike svojom koncepcijom i programom nije samo memorijska počast važnom trenutku novije povijesti, te tisućama rudara koji su više stoljetnim rudarenjem ostavili neizbrisivi pečat Labin i Labinšćini, već je prije svega biti okrenuta budućnosti. Program održavanja Dana Labinske republike obilježava se nizom javnih, kulturno-društvenih programa, umjetničkih i sportskih manifestacija, posljednjeg tjedna u veljači te prvog tjedna u ožujku.

PROGRAM MANIFESTACIJE
IAB 2016 plakat jumbo.jpg (67 KB) Bijenale industrijske umjetnosti (ožujak - rujan 2016.)

U sklopu 95. obljetnice Labinske Republike, u Labinu je u srijedu, 2. ožujka 2016. godine na Pijacalu, svečano otvoren Prvi bijenale industrijske umjetnosti. Do 30. rujna svojim djelima predstaviti osamdeset umjetnika iz svih krajeva svijeta, sa svih kontinenata, a u svim manifestacijama i popratnim događajima nastupit će ih više od stotinu. Cijeli će grad do kraja rujna živjeti u znaku umjetnosti. 

WEB STRANICA BIJENALA INDUSTRIJSKE UMJETNOSTI
pul.png (272 KB) Proljeće u gradu (ožujak – lipanj)

Grad Labin organizira manifestaciju „Proljeće u gradu“ u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina, Trgovačkim društvom „1. Maj Labin“ d.o.o., TD „Labin 2000“ d.o.o., udrugama u kulturi i sportu, osnovnim i Srednjom školom „Mate Blažine Labin, dječjim vrtićima, Projektom „Labin-Zdravi grad“, sportskim udrugama i udrugama u kulturi, pod zajedničkim nazivom i objedinjenim kulturnim, sportskim, edukativnim i eko događanjima koja će se zbivati na području Grada Labina do okončanja proljeća.

PROGRAM MANIFESTACIJE
GO03089225.jpg.crop_display.jpg (87 KB) Jedriličarske regate (svibanj, rujan)

U organizaciji Jedriličarskog kluba Kvarner Rabac, a uz potporu Grada Labina, Turističke zajednice Grada Labina i ostalih sponzora svake se godine u svibnju i rujnu organiziraju međunarodne jedriličarske regate u Rapcu. Regate pohađa preko 180 sudionika iz Hrvatske i Europe.

STRANICA MANIFESTACIJE
FKS_cover_851x315px.jpg (76 KB)
Festival kvarnerskog škampa (svibanj)

Gastro manifestacija Festival kvarnerskog škampa je manifestacija na kojoj labinski ugostitelji spravljaju jela od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara. Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala kupnjom čaše mogu kušati lokalna vina nagrađenih vinara. Organizator Festivala je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba“ (LAGUR „Alba“), uz potporu Grada Labina.

FACEBOOK STRANICA FLAG-A
lar_zahvala_web.png (69 KB)
banner_home.png (15 KB)
Labin Art Republika (srpanj – kolovoz)

Labinski je stari grad tokom ljeta velika pozornica na otvorenom, na kojoj se kroz dva mjeseca festivala Labin Art Republika izmjenjuju glazbenici, pjevači, glumci, slikari, zabavljači i umjetnici. Sjajni nastupi, koncerti, predstave, performansi i ulične zabave oboje labinsko ljeto u šarene boje “coolture” i ponovno dokazuju da ART živi u LABINU!

SLUŽBENA STRANICA LABIN ART REPUBLIKE
logo-s-gradom.gif (52 KB) Europski tjedan mobilnosti (rujan)

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija posvećena održivoj mobilnosti koja se uz financijsku i političku potporu Europske komisije od 2002. godine održava u razdoblju od 16. do 22. rujna. Grad Labin dio je masovne manifestacije posvećene održivom kretanju, stoga brojne aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti obuhvaćaju sve generacije, od onih najmlađih pa do onih najstarijih. Cilj Europskog tjedna mobilnosti je poticanje javne svijesti o potrebi akcije protiv zagađenja u urbanim sredinama, promocija prava na zdravi život, te edukacija građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u našem gradu.

PROGRAM MANIFESTACIJE
FACEBOOK EVENT
14045973_577761149078145_1274308055232037348_n.jpg (44 KB) Biciklijada "Terra Albona" (rujan)

Biciklijada „Terra Albona“ je biciklijada po obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Labinštine. Prošle je godine dokazala da je Labin zaista bio jedno od najposjećenijih rekreativnih biciklističkih okupljanja Istre, ali i šire. Na biciklijadi sudjeluje više od 300 biciklista svih uzrasta - obitelji s djecom, mladi i stari.

LINK NA INFORMACIJU O BICIKLIJADI
FACEBOOK EVENT
mhk_2013.jpg (40 KB) Mjesec hrvatske knjige (listopad – studeni)

Svake se godine u Gradskoj knjižnici Labin priprema prigodni kulturno-animacijski program promicanja knjige, čitanja i znanja u sklopu obilježavanja nacionalne kulturne manifestacije Mjesec hrvatske knjige u periodu od 15. listopada do 15. studenoga. I u 2015. godini pod motom sa središnjom temom posvećenoj Međunarodnoj godini svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu održan je bogat program.

STRANICA MANIFESTACIJE
OVISNOST.jpg (58 KB) Mjesec borbe protiv ovisnosti (studeni – prosinac)

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te time potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. U okviru projekta Labin - Zdravi grad planira se niz aktivnosti kako bi u većoj mjeri potaknuli interes mladih za zdravi stil življenja - za bavljenje sportom, uz sportske susrete pod nazivom ZDRAVI ĐIR.


;