Pretraživanje

Fantastican dan na finalu 5. Olimpijade osnovnih škola Labinšcine

Utorak, 07. Svibnja 2013. - 6:48

Prelijepo sportsko popodne priuštili su jucer školarci Labinštine mnogobrojnoj publici u sportskoj dvorani Mate Blažine. Zanimljivo je bilo gledati košarkaše i rukometaše koji su pokazali da Labin ne mora brinuti za buducnost sporta našeg grada dok su malonogometaši  odigrali najuzbudljiviju utakmicu u povijesti Olimpijada OŠ.

U košarkaškom finalu Cepljani su pobijedili Rašane, a Ribari koji u svom sastavu imaju nekoliko košarkaša iz KK „Rudar“, deklasirali su svoje susjede iz Vlacica. Medalje u košarci, najboljima je podijelio labinski košarkaški internacionalac, Ivan ?erman.

Poredak u košarci:

1. OŠ  Ivo Lola Ribar - zlato

2. OŠ  Matije Vlacica - srebro

3. OŠ  Ivan Goran Kovacic - bronca

U polufinalnom rukometnom ogledu  škola Ivan Goran Kovacic iz Cepica predvodena Jurmanom, pobijedila je susjede iz Vladimira Nazora,  a u finalnoj utakmici, prepunoj odlicnih poteza, škola Ivo Lola Ribar bila je bolja od Matije Vlacica, iako su Vlacici u par navrata propuštali odlicne šanse za uciniti finale neizvjesnim. Medalje najboljima u rukometu, podijelio je predsjednik RU „Mladi rudar“, Patrik Frankovic.

Poredak u rukometu:

1. OŠ  Ivo Lola Ribar - zlato

2. OŠ  Matije Vlacica - srebro

3. OŠ  Ivan Goran Kovacic - bronca

Kao da su najviše uzbudenja školarci ostavili za sam kraj. U uvertiri velikog malonogometnog finala, OŠ Ivo Lola Ribar pobijedila je OŠ Ivan Batelic iz Raše sa 4:0, dok nam je finale pružilo ono najbolje od sporta. Napunila se dvorana navijacima iz Nedešcine, koji su svojim navijanjem „izazvali“ i Labinjane da pocnu bodriti svoje decke. Bio je to pravi navijacki dvoboj na tribinama.

 

Nedešcani, predvodeni možda i najboljim igracem Labinštine u svojem uzrastu Erikom Cernjulom, su u pocetku potpuno nadigrali Labinjane iz Vlacica koji su nastupili bez svog ponajboljeg igraca Denisa Alicajica, te su nakon dvadesetak minuta igre golovima Noela Peršica i Gabriela Golje vodili 2:0. Medutim, kraj utakmice pripao je Vlacicima, koji u 21. minuti smanjuju golom Tonija Batelica, a u 29. poravnavaju preko Petra Božicevica i odvode utakmicu u produžetak od 5 minuta. Obje su škole u regularnom dijelu propustile još par odlicnih prilika za pobjedu.

U produžetku, nakon dvije minute vodi Matija Vlacic drugim golom Batelica, ali odmah u slijedecem napadu Nedešcina izjednacuje, po drugi puta strijelac je Peršic. Tribine su u tom trenutku kljucale. Samo minutu se trebalo cekati za novi gol kojeg je dao Petar Božicevic. Nakon toga Nedešcani krecu na sve ili ništa i pogadaju dvije stative ali ne uspijevaju postici zgoditak, te utakmica završava sa 4:3. Medalje je podijelio labinski nogometaš, Goran Barišic.

Poredak u malom nogometu:

1. OŠ Matije Vlacica - zlato

2. OŠ Vitomir Širola Pajo - srebro

3. OŠ Ivo Lola Ribar - bronca

 

Peta Olimpijada završava u cetvrtak, 9. svibnja natjecanjem u atletici za starije razrede na Gradskom stadionu u 16,30 sati. U uvertiri ce se istoga dana u jutarnjim satima održati 12. Olimpijski festival djecjih vrtica.