Pretraživanje

Europska komisija odobrila projekt „Rudarsko nasljede: generator gospodarskog i turistickog razvoja“

Petak, 31. Svibnja 2013. - 11:57

Grad Labin u veljaci 2013. godine prijavio se na natjecaj Europske unije program Europa za gradane, Mjera 1.2. Networks of twinned towns s projektom „Rudarsko nasljede: generator gospodarskog i turistickog razvoja“. Program Europa za gradane centraliziranog je tipa i provodi se posredstvom Izvršne agencije za obrazovne, audio-vizualne i kulturne politike (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA).

Izvršna agencija dana, 22. svibnja 2013. godine na svojim službenim stranicama objavila je rezultate - odabrane projekte u sklopu ovog natjecaja medu kojima je i projekt Grada Labina „Rudarsko nasljede: generator gospodarskog i turistickog razvoja“. Projekt je odobren u iznosu od max 142.000 EUR ovisno o broju sudionika, a zamišljen je kao mreža gradova sa zajednickom poveznicom - rudarskim nasljedem. Projektom Grad Labin želi razvijati suradnju u namjeri da se ostvare i unaprijede medusobni odnosi partnera u projektu temeljeni na izvornoj zajednickoj povijesti s posebnim osvrtom na obnovu i valorizaciju baštine industrijske arheologije te opcenito urbanih naselja povezanih s iskopnom djelatnošcu.

Partneri u projektu su gradovi i opcine Labin (CRO) – nositelj projekta, Rybnik (PL), Carbonia (IT), Banovici (BIH), Idrija (SLO), Velenje (SLO) i Raša (CRO). Projekt ce se provoditi od srpnja 2013. godine do rujna 2014. godine na nacin da ce se periodicno održavati aktivnosti kod svih partnera u projektu. Rezultati natjecaja objavljeni su na linku http://eacea.ec.europa.eu/citizenship/funding/2013/selection/documents/strand1-1-2/accepted_projects.pdf.