Pretraživanje

Dragi učitelji, sretan vam vaš dan!

Utorak, 05. Listopada 2021. - 0:00

Na Međunarodni dan učitelja koji se obilježava 5. listopada profesore i ravnatelje labinskih osnovnih škola Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić posjetili su gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

Bila je ovo prilika da prvi ljudi Grada popričaju sa ravnateljima i profesorima obje škole. Zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada u osnovnoj je školi Ivo Lola Ribar  istaknula

„Prije svega čestitam vam Međunarodni dan učitelja. Ovo je više od posla, ovo je poziv i svi smo svjesni vašeg doprinosa društvu kojeg neizmjerno cijenimo i zahvalni smo na svemu što radite kako bi našu djecu usmjerili na pravi put. Danas je izuzetno teško biti roditelj, ali i učitelj. Obrazovanje i demografska pitanja bit će nas fokus i dalje, a u tome nam je vas doprinos nemjerljiv. Naša suradnja je dobra, a posljednji primjer toga je zajednička prijava projekta opremanja i rekonstrukcije vaše školske kuhinje na otvoreni natječaj za sufinanciranje i vjerujem kako će taj projekt ubrzo biti pozitivno ocijenjen te da će škola Ivo Lola Ribar dobiti jednu modernu i potpuno opremljenu kuhinju kakvu i zaslužuje.“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada

Miro Alilović, ravnatelj Osnovne škole Ivo Lola Ribar istaknuo je zahvalu na odličnoj suradnji s Gradom i naglasio kako je upravo ta suradnja nešto od izuzetne važnosti. Suradnja kojom se planiraju daljnje aktivnosti, ulaganja, prijave na natječaje fondova, financiranje produženih boravaka i slično nešto je što krasi gradsku upravu koja nam je uvijek na raspolaganju i hvala vam na tome, zaključio je ravnatelj Alilović.

Gradonačelnik Valter Glavičić je obišao Osnovnu školu Matije Vlačića, čestitao  učiteljima njihov dan istaknuvši kako je učiteljska profesija veoma bitna djelatnost, koja je unazad godinu i pol proživjela veliku transformaciju, ali i prilagodbu novonastalim uvjetima: „Vi ste ti koji ste s našom djecom svakodnevno, koji imate značajnu ulogu odgajati ih, koji im dajete odgovore na mnoga njihova pitanja i zato vam hvala. Itekako sam svjestan težine vašeg posla, no želim vam da i dalje budete ustrajni u odgajanju i obrazovanju naših najmlađih sugrađana“ te pozvao učitelje da razmjene svoja iskustva, želje i potrebe.

U neformalnom druženju Gradonačelnik je najavio i buduće investicije pa će se tako školsko igralište u potpunosti obnoviti te će se na trenutnu asfaltnu podlogu postaviti tartanska podloga, a školska dvorana dobit će novi parket i kompletno se preurediti, čime će se stvoriti bolji uvjeti za druženje učenika, sportaša, rekreativaca. Osim toga, ravnatelj Edi Juričić je upoznao Gradonačelnika s radovima koji su u tijeku – trenutno se vrši kompletna zamjena toplovodnih cijevi, a uskoro će se izmijeniti i jedan od dva kotla centralnog grijanja.

Obzirom da se ovog tjedna slavi i Dječji tjedan, gradonačelnik je posjetio i učenike nižih razreda koji su ga dočekali u svojim klupama prepuni iskrenih pitanja koje samo djeca mogu i znaju postaviti, a na koje je Gradonačelnik s veseljem odgovorio.

Moto ovogodišnjeg Međunarodnog dana učitelja je „učitelji u srcu oporavka obrazovanja“, a veseli kako su upravo nakon dugog vremena različitih mjera i odvojenosti, učenici u svojim klupama te svoje obrazovanje stječu u učionicama okruženi profesorima i svojim vršnjacima.