Pretraživanje

Donacije obitelji Diminic-Štifanic

Utorak, 12. Kolovoza 2014. - 12:04

Obitelj Mirjana Diminic i Vlado Štifanic, rodom iz Labina koja vec niz godina boravi u njemackom gradu Karlsruhe i tamo vodi Njemacko-hrvatsku zajednicu, svojom humanitarnom aktivnošcu i pomoci istaknula se još za vrijeme domovinskog rata. Njihova humanitarna aktivnost ne ogranicava se samo na Grad Labin, vec i šire na Grad Pulu, Pazin, podrucje Primorsko-goranske županije i ostale krajeve Hrvatske.

Pošiljke vrijedne humanitarne pomoci – 7.000 kg robe (plahte, pelene za jednokratnu uporabu, bolnicki kreveti, podmetaci za jednokratnu upotrebu, madrace za krevet, nocni ormarici, uniforme, hodalice, hidraulicki liftovi za dizanje pacijenta, invalidska kolica, sjedeca kolica za obavljanje nužde, sjedeca kolica za kupanje bolesnika, stalak za infuziju, klaviri, igracke, sprave za djecje igralište i sl.) pristizale su u Labin još za vrijeme domovinskog rata, a njihove donacije stizale su i od 2001. godine na dalje.

Najveci dio pošiljke preuzeli su Istarski domovi zdravlja, Ispostava Dr. Lino Peršic Labin za opremanje stacionara. Dio pomagala, kroz posudionicu ortopedskih pomagala na raspolaganju su za korištenje i ostalim potrebitim gradanima Grada Labina.

Humanitarna pošiljka dijelila se i clanovima Udruge osoba s invaliditetom Labin, Caritasu Pazinski Novaki i Domu za stare i nemocne osobe u Raši i Nedešcini.

Za Istarske domove zdravlja, Ispostava Dr. Lino Peršic Labin, 2012. je godine obitelj donirala 22 elektricna bolnicka kreveta i 22 nocna ormarica radi zamjene dotrajalih kreveta i ormarica na stacionaru. Osim navedenog humanitarna pomoc sastojala se i od jedne televizije, 50 stolica, 3 kartona i 29 vreca posteljine i radne robe.

Ove godine obitelj je ponovno pokazala svoju nesebicnost i veliku humanitarnost na nacin da je Istarskim domovima zdravlja, Ispostava Dr. Lino Peršic Labin darovala sljedecu robu: 4 para štaki, 10 paketa pelena, 2 wc stolice, 2 hodalice, 20 sterilizatora, 5 citaca za rendgen, 6 vreca plahti te 20 paketa infuzija.

Obitelj Diminic-Štifanic 2011. godine primio je Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipovic, a još  2002. godine dodijeljeno im je priznanje Grada Labina za izvanredno i nesebicno zalaganje u pružanju humanitarne pomoci te 20 paketa infuzija.

Obitelj svojim humanitarnim radom i pružanjem pomoci želi poruciti svima onima kojima je pomoc potrebna, odnosno kojima su potrebna odredena pomagala za svakodnevno funkcioniranje, da im se mogu obratiti na brojeve telefona 00491703436452 ili na 0915579938.     

Grad Labin iznimno im je zahvalan na plemenitosti, humanosti i nesebicnom pomaganju sugradanima, no i udrugama i institucijama koje djeluju na podrucju Grada Labina, ali i citave Hrvatske.