Pretraživanje

Dođite na edukativnu šetnju kroz Park skulptura Dubrova!

Srijeda, 08. Srpnja 2020. - 0:00

Kako bi doprinijeli kvalitetnijem upoznavanju kulturne baštine, Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja i Udruga Mediteranski kiparski simpozij pozivaju sve zainteresirane na edukativnu šetnju kroz Park skulptura Dubrova.

Doživite jedinstvene trenutke umjetnosti u prirodi u parku suvremenih skulptura, koji se prostire na 33 hektara površine te je djelomično okružen suhozidom. Posjetite svojevrsni „muzej na otvorenom“ u kojem ćete upoznati djela vrsnih umjetnika i kipara.

Edukativna šetnja će se održati u nedjelju, 12. srpnja 2020. godine na hrvatskom jeziku, te ponedjeljak, 13. srpnja 2020. na engleskom jeziku.

Vođenje kroz Park skulptura Dubrova održat će Vedrana Juričić, vodičkinja i povjesničarka umjetnosti, koje će trajati 90 min a započinje kod „Zelene kocke“ na Dubrovi u 18 sati.

Sudjelovanje na edukativnoj šetnji je besplatno, a prijave su obavezne radi bolje organizacije te se zaprimaju na slijedeće e-mail adrese: info@tzosvetanedelja.hr ili mediteranskikiparskisimpozij@gmail.com do četvrtka 10. srpnja 2020.

Nakon edukativne šetnje u 19.30 sati ispred „Zelene kocke“ na Dubrovi imat ćete prilike kupiti neke od slijedećih proizvoda, zbirku pjesama, kušati slastice te uživati u klapskoj pjesmi.

Svoje proizvode predstavit će sljedeći izlagači: vina Fuhtar- OPG Piero Licul, vina Matiška – OPG Redento Kiršić, OPG Dean Bastijanić- proizvodi od smilja, OPG Goran Zandel - proizvodi od lavande.

Udruga žena 'Mendula' Sv. Nedelja izložit će, uz mogućnost kupnje, svoju 1. zbirku pjesama na labinjonskoj cakavici „Spoda menduli - versi z labinjonske skanciji“. Ujedno ćete imati priliku kušati neke od njihovih slastica. Da bi ugođaj bio još potpuniji pobrinut će se Klapa Labin sa svojim emotivnim pjesmama.