Pretraživanje

Dodijeljene nagrade za najljepšu okućnicu/balkon u 2018. godini

Ponedjeljak, 13. Kolovoza 2018. - 0:00

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina i trgovačkim društvom 1. Maj Labin d.o.o. i ove je godine proveo eko-akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Donald Blašković  i Loredana Ružić Modrušan. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja.

Nagrade je dodijelio  gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić koji je pohvalio sve nagrađene, ali i naglasio kako Labinjani ulažu puno truda i slobodnog vremena u uređenje svojih okućnica i balkona što puno govori o nama kao zajednici.

Sedam je obitelji svojim trudom i zalaganjem osvojilo grafiku „Garofula“ rad akademskog slikara Josipa Diminića, poklon bon trgovačkog društva 1. Maj d.o.o. u vrijednosti 200 kn te knjigu „400 vrtnih biljaka“.


Dobitnici nagrada za najljepšu okućnicu/balkon u 2018. godini su:

Mjesni odbor Rabac – Mauricio i Larisa Griparić Batelić

Mjesni odbor Kapelica – Ivan i Rosana Škopac Kiršić

Mjesni odbor Labin Gornji – Ines i Đani Juričić

Mjesni odbor Labin Donji – Mirela i Serđo Hrvatin

Mjesni  odbor Ripenda – Romina i Raul Peruško

Mjesni  odbor Labin Kature – Michael i Marija Dremelj

Mjesni  odbor Vinež – obitelj Šumberac - Miletić