Pretraživanje

Dodijeljene "garofule" za najljepše okucnice i balkone

Ponedjeljak, 11. Kolovoza 2014. - 11:54

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turistickom zajednicom Grada Labina i tvrtkom 1. Maj Labin d.o.o. i ove je godine proveo eko-akciju biranja najljepših balkona i okucnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su, u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, gradani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sacinjavala su tri clana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Donald Blaškovic  i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okucnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja.

Nagrade pobjednicima akcije dodijelio je gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika. Sedam je obitelji svojom trudom i zalaganjem osvojilo skulpturu u obliku cvijeta pod nazivom „Garofula“ akademskog kipara Josipa Diminica koja ce krasiti njihov dom, oslobadanje od placanja komunalne naknade i naknade za odvoz smeca na rok od 6 mjeseci te poklon bon rasadnika „Dives“.

Ovogodišnji dobitnici po mjesnim odborima su:

  1. Na podrucju Mjesnog odbora Rabac - Ana Damijanic
  2. Na podrucju Mjesnog odbora Kapelica - Romano Stepancic
  3. Na podrucju Mjesnog odbora Labin Gornji - Floride Juricic
  4. Na podrucju Mjesnog odbora Labin Donji - Katarina Zupan
  5. Na podrucju Mjesnog odbora Ripenda - Obitelj Selan
  6. Na podrucju Mjesnog odbora Labin Kature - Dragica Prenc Gobo
  7. Na podrucju Mjesnog odbora Vinež - Obitelj Verbanac.

Ovom akcijom, Grad je prepoznao kontinuirano ulaganje u ljepši i uredeniji Labin. Gradonacelnik Tulio Demetlika zahvalio je i cestitao ovogodišnjim laureatima, te im zaželio da i u buducnosti nastave njegovati i cuvati naš okoliš kako bi nam grad bio cišci i ljepši.


Prilozi