Pretraživanje

Dodijeljen poslovni prostor za rad Udruge „Alfa Albona“

Petak, 12. Kolovoza 2011. - 12:18

Na današnjoj konferenciji za medije povodom obilježavanja Medunarodne godine volonterizma i Medunarodnog dana mladih Udruga mladih „Alfa Albona“ predstavila je svoj program aktivnosti i ciljeve udruge. Tom je prigodom za rad udruge službeno dodijeljen poslovni prostor smješten u Starom gradu.

Predsjednik Udruge mladih „Alfa Albona“ Alen Halilovic izjavio je da je izuzetno ponosan što je  lokalna samouprava prepoznala znacaj i korist djelovanja udruge, u nadi da ce se kvalitetna suradnja nastaviti i u buducnosti. Troje clanova, Iris Gergoric, Jelena Batelic i Alen Halilovic, koliko udruga trenutno broji, do kraja godine nastojat ce funkcionalno opremiti prostoriju i zapoceti s radom.

Gradonacelnik Tulio Demetlika pohvalio je inicijativu mladih labinjana te je istaknuo da Grad Labin podupiranjem udruga razvija i unapreduje medusobnu suradnju i nastavlja partnerski odnos Grada Labina i udruga cime se doprinosi razvoju civilnog sektora te osnažuje potencijal neprofitnih organizacija.

Na konferenciji je prisustvovao izvršni direktor Udruge mladih „Korak Ispred“ Zoran Stevanovic koja je osnivac prvog Regionalnog Info Centra u Hrvatskoj. U svom izlaganju objasnio je medusobnu suradnju na projektu osnivanja Županijskog Info Centra za mlade gdje je posebno naglasio ulogu Udruge mladih „Alfa Albona“ kao najkvalitetnijeg suradnika u Istarskoj Županiji.

Završetak konfernecije je obilježen urucenjem dviju slika autora Kristijana Vuckovica od strane Udruge „Korak Ispred“ Gradu Labinu i Udruzi mladih „Alfa Albona“.

Još uvijek su u tijeku prijave za volontere koji ce raditi u timovima i projektima za mlade i time razvijati svoje vještine i sposobnosti.