Pretraživanje

Do sutra otvorene prijave za pješačenje „Hoditi i zdravi biti“

Srijeda, 03. Travnja 2019. - 0:00

Labin se u subotu pridružuje 6. javnozdravstvenoj manifestaciji u organizaciji Grada Labina i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, pješačenju HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019. Manifestacijom se ističe  značaj kretanja za zdravlje i zagovara osobna odgovornost svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike.

U Labinu organizaciju aktivnosti vodi Grad Labin – Labin Zdravi grad u suradnji s partnerskim organizacijama Planinarskim društvom Skitaci i dječjim vrtićima Pjerina Verbanac i Gloria. Pješačenje se već drugi put zaredom organizira i za dječje vrtiće u petak, 5. travnja, a centralna aktivnost biti će u subotu, 6. travnja.

Hodanje za građane, u subotu 6.4., bit će na relaciji Stari grad Labin – Ripenda – Rabac, a kreće se u 10 sati. Registracija sudionika i podjela majica započinje u 9 sati na Titovom trgu u Starom gradu. Patronažna služba Istarskih domova zdravlja – Ispostave Labin mjerit će krvni tlak sudionicima prije i nakon pješačenja. Vježbe zagrijavanja vodit će fizio studio Spinalis.

Pješačenje će biti prilagođeno svim uzrastima i profilima sa manjim usponima i dijelom makadama u dužini od 8 kilometara i trajanju oko 3 sata sa dva kraća zaustavljanja. Na rivi u Rapcu sve sudionike očekuje obrok koji osigurava Grad Labin. Na rivi će se predstaviti i Savjetovalište za prehranu sa svojim nutricionistima Katjom Pilar i Ninom Penezić te rekreativke Labin Zdravog grada i rekreativni klub Predator.

Nakon pješačenja za sve sudionike osigurani su besplatni autobusi iz Rapca u Labin.

Za pješačenje su obavezne prijave na mail zdravi.grad@labin.hr ili telefon 852-078 i 866-843 najkasnije do četvrtka 4. travnja 2019.

U slučaju kiše događaj se odgađa.

Dobrodošli!