Pretraživanje

Djecji vrtic Pjerina Verbanac obilježio Svjetski dan oralnog zdravlja

Petak, 13. Rujna 2013. - 14:29

Vec trecu godinu za redom u djecjem vrticu „Pjerina Verbanac“ obilježava se Svjetski dan oralnog zdravlja. Moto Svjetskog dana oralnog zdravlja ove je godine: "ZDRAVI ZUBI ZA ZDRAVI ŽIVOT". Da bi naši zubi bili i ostali zdravi, potrebno je kod najmladih razvijati zdrave navike. Tako je djecji vrtic, u suradnji sa Labin Zdravim gradom, pozvao stomatologe u vrtic da ih predstavi djeci kao njihove prijatelje.

U ponedjeljak, 10. rujna 2013. godine predškolci djecjeg vrtica sa svojim odgajateljicama posjetili su dr. Suzanu Juricic Bembic koja je kod djece napravila prvu fluoridaciju. U srijedu su vrtic posjetile studentice stomatološkog fakulteta Leona Stemberger i Valentina Vidmar iz Labina, koje su u dvije skupine "Školjkice" i "The Cubes" održale aktivnost sa djecom "ZUBIC VILA U VRTICU". Sama aktivnost ukljucuje poznavanje tehnike pravilnog cetkanja, razgovor sa djecom o zdravim i nezdravim navikama, modeliranje zuba na modelu, pregled zuba i popravak takvog zuba. Potom su djeci dale prigodne radne zadatke i domacu zadacu.

Svako je dijete nagradeno diplomom i poklonom tvrtke "Apolonija" (šalica, cetkica za zube, pasta, pješcani sat i mišic) te prigodnim letkom za roditelje. Podijeljeno je ukupno 370 kompleta u djecjem vrticu i 107 kompleta u jaslicama, a ni djelatnici vrtica, njih 72, nisu ostali uskraceni za simbolican poklon (cetkicu i pastu za zube).

I ostali stomatolozi s podrucja grada ukljuciti ce se ovih dana u obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja. Djecji vrtic „Pjerina Verbanac“ u suradnji sa Labin Zdravim gradom, uspješno realizira projekt "Zaštita zubi" u kojem ovaj dogadaj cini samo jedan u nizu lijepih dogadanja u cilju promocije zdravog življenja.