Pretraživanje

Djecji vrtic „Glorija“ aktivno ukljucen u Europski tjedan mobilnosti

Četvrtak, 19. Rujna 2013. - 11:36

Svojim aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti 2013. djecji vrtic "Glorija" aktivno se ukljucio u obilježavanje. Prvoga dana u skladu sa sloganom tjedna mobilnosti „Za cist zrak – na tebi je red“ polaznici vrtica boravili su na zraku u šetnji šetnicom od vrtica do centra grada. Kazališna predstava „Hodam, vozim, plovim, letim“ koja je održana u utorak, uz gostovanje Djecje carobne scene iz Zagreba, razveselila je mališane. Glavni lik, klaun Cupko, koji je u više navrata gostovao u vrticu, uveseljavao je djecu svojim zabavno edukativnim programom. Djeca su odslušala predavanje na temu mobilnosti te je svako dijete nagradeno poklon slikovnicom s adekvatnim sadržajem vezanim uz mobilnost.

Jucerašnji dan, kojeg su simbolicno nazvali „Dan lopte“, izazvao je kod djece veliko oduševljenje. Djeca su uživala u veselim takmicarskim igrama loptama skakalicama kao i u mnogobrojnim igrama s loptama za razlicite primjene. Zaigrana atmosfera veselih lopti odvela ih je u jedan veseli, šareni caroban djecji svijet.

Danas je u vrticu boravio profesionalni sportaš, Ivica Zubac te su djeca pod njegovim vodstvom provela jutarnju tjelovježbu, a zatim je krenula zajednicka sportska igra. Gospodin Zubac poticao je djecu na razvijanje sportskog i takmicarskog duha i uputio ih u osnove treniranja rukometa. Njegova vedra pojava i optimizam uprilicili su djeci nezaboravno druženje.

Sutra ih ocekuje Dan plesa u kojem ce sudjelovati i roditelji pod vodstvom uciteljica baleta i Zumba instruktora.