Pretraživanje

Dani Grada Labina u tonovima glazbe, kulture i umjetnosti

Ponedjeljak, 12. Kolovoza 2019. - 0:00

Među mnoštvom događanja koja nam slijede ovaj tjedan u sklopu obilježavanja Dana Grada Labina, najbrojniji su upravo oni vezani uz kulturu, umjetnost, glazbu i zabavu. Gotovo svakoga dana labinsku publiku i brojne goste čekaju kvalitetni, zanimljivi i atraktivni događaji i nastupi.

U utorak 13. kolovoza u 20:30 sati u Gradskoj galeriji Labin i crkvici Sv. Stjepana otvara se 23. Labinski uzlet likovnosti, tradicionalna smotra kreativnih djela labinskih likovnih umjetnika, koji već niz godina tematski dodatno oplemenjuju bogati fundus lokalnih umjetničkih djela.

Na sam blagdan Velike gospe, u četvrtak 15. kolovoza, Labin Art Republika na Špinu dovodi još jedno poznato i eminentno ime domaće glazbene scene. U 21:30 nastup će održati jedan od velikana dalmatinske šansone i domaće zabavne glazbe, priznati autor i izniman vokalist – Goran Karan. Na ovom romantičnom koncertu publika će moći uživati u najpoznatijim skladbama i najboljim momentima njegove bogate karijere duge gotovo četvrt stoljeća.

Uoči Dana Grada Labina, u petak 16. kolovoza, u Malom kazalištu „Circolo“ u labinskom starom gradu, s početkom u 19:00 sati priređuje se „Književno – glazbena večer u Teatrinu“ uz promociju knjige Tullija Vorana „Pabirci Tomasa Lucianija za povijest Labina“ te Silvie Dai Pra, „Ne pozdravljajte nikoga. Povratak u Istru“.

Vrhunac zabavnih, glazbenih i drugih događanja je na sam Dan Grada Labina, u subotu 17. kolovoza. I ovaj je dan središte zbivanja labinska starogradska jezgra, točnije Titov trg, gdje je za 17 sati najavljen start Atletske utrke Grada Labina. Već prije 21 sat krenut će i glazbena događanja – sa velike pozornice na samom trgu brojne okupljene zabavljat će jedan od najpopularnijih pop-rock bendova u regiji, izvrsni S.A.R.S., a za nastavak fešte do sitnih sati pobrinut će se za to uvijek spremni i rado nam viđeni The Night Express.

Šetalište San Marco rezervirano je za zabavu i ples uz lakoglazbene note, dok će se na Starom trgu ispred „Circola“ okupiti labinski vinari i u noći „vina i gitara“ održati degustaciju svojih nagrađivanih proizvoda, uz ugodnu svirku sjajnog akustičnog dua Irena & Mauro Giorgi. Špina je, kako to priliči već godinama, rezervirana za nešto žešću i alternativniju glazbu, te će na ovoj popularnoj lokaciji od 22 sata zasvirati pulska Dogma, a nakon njihovog nastupa kreću još suvremeniji i čvršći tonovi riječkog One Possible Optiona i sjajnog cover banda No Problem.