Pretraživanje

Čestitka povodom 100. obljetnice Islama u Hrvatskoj

Srijeda, 27. Travnja 2016. - 14:16

Povodom 100. obljetnice Islama u Hrvatskoj i donošenja zakona o priznanju ravnopravnosti islamske vjeroispovijesti u tadašnjoj Kraljevini Hrvatske i Slavonije, od 24. travnja 1916. godine Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika upućuje iskrene čestitke svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti.

„Možemo biti ponosni na kvalitetan suživot i solidarnost naših zajednica, prava i vjerske slobode te toleranciju i zdrave odnose u našem društvu koje njegujemo dugi niz godina. U našoj zajednici vidljiva je otvorenost i integracija manjina te život u miru i poštovanju. Uz iskrene čestitke za 100. obljetnicu Islama u Hrvatskoj upućujem i želju za buduće razumijevanje, uvažavanje i suradnju“.

U nazočnosti najviših državnih dužnosnika, danas je i u Hrvatskom saboru svečano obilježena 100. obljetnica pravnog i institucionaliziranog islama u Hrvatskoj, a tom su prigodom dodijeljena i brojna priznanja za doprinos razvoju i promicanju misije Islamske zajednice u Hrvatskoj, vjerskih sloboda i međureligijskog dijaloga te zaštiti vjerskih prava.