Pretraživanje

Cestitka Gradonacelnika povodom Svjetskog dana ucitelja

Petak, 03. Listopada 2014. - 13:59

Ucitelji diljem svijeta 5. listopada slave svoj dan. UNESCO je 1994. godine proglasio 5. listopada Svjetskim danom ucitelja u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu ucitelja. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad ucitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Ucitelji su oni koji su zaslužni za uspjeh djece u školi, ali i u kasnijem životu. Upravo s uciteljima i uciteljicama djeca provode vecinu svog dana, ucenici uz njih stvaraju svoju osobnost, postaju samostalni. Svaki ucitelj u svakog ucenika posebno ulaže trud, razumijevanje i strpljenje. Upravo zbog toga Svjetski dan ucitelja prilika je da se naglasi važnost te profesije, ali i samog  obrazovanja ciji su oni nositelji.

Gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika tim povodom svim uciteljima i profesorima labinskih škola cestita njihov dan, Svjetski dan ucitelja, sa željom da svoj zahtjevan posao i dalje radi s puno motivacije, entuzijazma i profesionalizma.