Pretraživanje

Centar "Lice Faraguna" ukljucen u obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja

Srijeda, 18. Rujna 2013. - 6:29

Centar „Lice Faraguna“ je  i ove školske godine dio realizacije projekta „Zaštita zubi“ u cilju ocuvanja oralnog zdravlja, a koji se realizira u suradnji  s Gradom Labinom i tvrtkom Apolonia d.o.o. iz Labina. Voditeljica aktivnosti je dr. Božena Vutuc Frankovic, a cilj je promicanje zdravog nacina života.

Za djecu koja borave u Centru u toku obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja provedene su razne edukativne aktivnosti na kojima su ucili o zdravoj prehrani (uravnotežena, abrazivna), korektnoj oralnoj higijeni, redovitim kontrolnim i preventivnim pregledima kod stomatologa, provodenju zdravstvenog odgoja djece kroz nastavni program uz ukljucenje roditelja i podizanju svijesti te poticanju odgovornosti za zdravlje zubi kao pretpostavke za dobro opce zdravlje i blagostanje (kod roditelja i djece - samozaštita).

I ove godine je tvrtka Apolonia d.o.o. poklonila svim ucenicima i djelatnicima Centra pastu za zube i cetkice, a povodom toga ucenici su sa svojim uciteljicama izradili plakate.