Pretraživanje

Antonio Milevoj i Leon Kalac jedrilicarskog kluba Kvarner idu na Evropsko prvenstvo klase Laser 4.7

Utorak, 02. Lipnja 2015. - 6:51

Završetkom posljednje kriterijske regate za juniore poznat je konacan poredak hrvatskih jedrilicara u klasi Laser 4.7. Natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner, Antonio Milevoj i Leon Kalac u svojoj prvoj godini natjecanja u juniorskom uzrastu ostvarili su izvanredan uspjeh plasirajuci se na završnoj kriterijskoj ljestvici klase Laser 4.7 u sam vrh najboljih natjecatelja u hrvatskoj. Nakon odjedrenih sedam regata od kojih se pet boduje za kriterijsku ljestvicu Antonio Milevoj je zauzeo 7. mjesto a Leon Kalac 13. mjesto u konkurenciji pedeset kormilara iz hrvatske. 

 

Tim rezultatom obojica su ostvarili pravo na raniju prijavu i nastup na Europskom prvenstvu za klasu Laser 4.7 koje se od 17. do 24. srpnja 2015. godine održava u Poljskom gradu Gdynia. Odlazak na evropsko prvenstvo priznanje je ne samo mladim jedrilicarima vec i svim clanovima JK Kvarner, klupskim kolegama, trenerima i klupskom rukovodstvu s obzirom da su dosadašnji rezultati i plod kvalitetnog klupskog rada. 

 

Uspjeh Antonia Milevoja i Leona Kalca je još veci kad se uzme u obzir da su do njega došli u prvoj sezoni natjecanja u klasi Laser 4.7. Brojni izlasci na more, rad i trud donio je i prve rezultate, prije samog pocetka natjecateljske godine Antonio Milevoj postao je prvak Istarske županije u klasi Laser 4.7 odlicnim jedrenjem kroz cijelu regatu. Par tjedana kasnije krenula je sezona kriterijskih regata na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase koje je održano u Zadru krajem listopada prošle godine. Bila je to prva jaka regata nakon koje su rezultati bili sve bolji. Nakon Zadra u istoj godini slijedile su regate u Opatiji i Puli gdje je Antonio Milevoj u najjacoj i najbrojnijoj konkurenciji osvojio trece mjesto. Pocetkom godine uslijedile su regate u Splitu, Puli, Europa Cup regate na talijanskom jezeru Garda i Kopru. Leon Kalac je svoj najbolji plasman na kriterijskim regatama ostvario na Velikoj nagradi Mornara gdje je osvojio 6. mjesto.

 

Obojica su tek na pocetku svojeg jedrilicarskog puta, nakon što ce do svoje punoljetnosti jedriti u klasi Laser 4.7 vjerujemo da ce istim marljivim radom i trudom nastaviti do olimpijske klase Laser Standard. Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj ocekuje ih jaka konkurencija najboljih jedrilicara iz brojnih zemalja evrope ali i drugih kontinenata koji ce se doci okušati na regatnom polju s najboljim evropskim jedrilicarima.