Pretraživanje

31. sjednica Gradskog vijeća od 28. studenog 2016. godine

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Mladen Bastijanić (KLGB nositelja Mladena Bastijanića)  je na  31. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 28. studenog 2016. godine, postavio vijećničko pitanje kojim ističe da je izvor Plomin i danas van upotrebe. U proteklih 20-tak dana on je tri puta van upotrebe zbog zamućenja izvorišta tj. zbog zagađenja. U dugogodišnjoj povijesti, izvor, koliko se zna, nikad nije bio zamućen. Zamućenje je došlo zbog izvođenja radova u neposrednoj blizini izvorišta. Pita Gradonačelnika Grada Labina koji je i predsjednik Skupštine TD Vodovod Labin d.o.o. Labin kada će se javno očitovati Skupština Vodovod-a vezano za ovaj problem i pita i predsjednicu Nadzornog odbora Vodovod-a kada će se Nadzorni odbor Vodovod-a oglasiti po tom pitanju. Traži da se prozvani očituju sa točno određenim zaključcima koji imaju za cilj pravodobno informiranje javnosti o tom velikom problemu. Vijećnik će po tom pitanju pokrenuti zahtjev o sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina.


Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Darko Martinović (KLGB nositelja Darka Martinovića)  je na  31. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 28. studenog 2016. godine, postavio dva vijećnička pitanja i to:

- zbog sigurnosti pješaka predlaže da se adekvatno označi prijelaz na dijelu ceste gdje počinje odvojak za Stare Katuri, naime, još uvijek nije utvrđen dio kolnika na kojem bi pješaci, a to su najčešće djeca koja polaze Školu na Katurama, mogla/i sigurno prijeći cestu i uključiti se na nogostup u pravcu Škole,

-  kao dio baštine i spomenik načina korištenja vode, misli da bi bilo dobro obnoviti stare špine koje su nekad bile u uporabi, jedna je (ako još negdje postoji) na raskrsnici Ripenda – Rabac, a druga na vodospremi Barčica. Misli da nije potrebno isticati koliko namjernika, šetača, biciklista prolazi i jednim i drugim pravcem i okrijepa vodom bi im svakako dobro došla.

Prilozi


;