Pretraživanje

2. Art Days od sutra u Labinu

Srijeda, 24. Kolovoza 2011. - 12:28

Projekt Art Days - Dani umjetnosti, u organizaciji Savjeta mladih Grada Labina, dogadati ce se u pitoresknoj starogradskoj jezgri Labina od 26. do 28. kolovoza.


Art days i ove godine u programu daje priliku prvenstveno mladim stvaraocima da dokažu svoj kreativni potencijal i to kroz dva razlicita koncepta afirmacije mladih umjetnika – prvi izlaganjem rukotvorina iz svih umjetnickih sfera (umjetnickih slika, skulptura, fotografija, hand made proizvoda, grafita, instalacija...) te drugi kroz dramska uprizorenja, performanse, ulicne zabavljace i plesace te žonglere. Novost je da su se mladi putem javnog poziva javili i uz vec isplanirani program Art days-a imali priliku i sami svojom umjetnošcu pridonijeti programu, tako da ce ulicama staroga grada izlagati 15-ak umjetnika, ulicnih sviraca i performera, dok ce se na igralištu ?il realizirati street art Melite Matovic. Petak je namijenjen za radionicu izrade svijeca, radionicu pletenja modnih dodataka, lutkarsku predstavu za djecu Zlatokosa i tri medvjeda, Nikol Vidak na gitari, vatreni show te koncert Jailbreak-a Guns n roses tribute benda.

U subotu je na programu freestyle nogomet, dvije predstave za djecu: kazališnu Aladin i lutkarsku Pinokio, predstavu Ri teatra "I tako je nastala biska" te za vatreni show i promociju koktela Art days. Zadnji dan Art days-a, u nedjelju, 28. kolovoza 2011. na programu je lutkarska predstava za djecu "Pustolovine harlekina i Colombine", rock balade Kristijana Corica, vatreni show te koncertima bendova Glosa Art i The Mezcal moon-a.