Pretraživanje

18. LABINSKI UZLET LIKOVNOSTI

Četvrtak, 21. Kolovoza 2014. - 16:01

Autoportret je djelo u kojemu umjetnik prikazuje sebe sama, u slici, crtežu, skulpturi, grafickom otisku ili nekom drugom likovnom mediju, tako Branka Arh poziva labinske umjetnike da svojom interpretacijom doprinesu 18. Labinskom uzletu likovnosti.

Izložbu u Loži otvorio je gradonacelnik Tulio Demetlika u cetvrtak, 14. kolovoza, pred brojnom publikom proglasivši ovogodišnje pobjednike Uzleta, kojih je izabrao strucni ocjenjivacki sud u sastavu Branke Arh, Gorke Ostojic-Cvajner, Vedrana Kosa te Ester Miletic. Žiri je otkupnu nagradu dodijelio Jasni Maretic te njen rad ulazi u fundus Gradske galerije, a nagrada organiziranja samostalne izložbe u Gradskoj galeriji pripala je Karlu Paliska.

 

Jasna Maretic rodena je u Vinkovcima 1939. godine. Studirala slikarstvo na  Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ive Režaka, diplomirala u klasi Marina Tartaglie 1963. godine. Clanica HDLU Zagreb. Dobitnica više nagrada i priznanja za svoj rad. Izlagala samostalno i skupno u zemlji i inozemstvu.

 

Karlo Paliska roden je u Labinu 1938. godine. Diplomirao je na  Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1965. godine u klasi profesora Ive Šebalja. Clan HDLUI-e, HDLU Zagreb, Labinskog likovnog kruga i Matice hrvatske. Uz slikarstvo, bavi se izucavanjem graditeljske baštine. Izlagao samostalno i skupno u zemlji i inozemstvu.  Dobitnik više nagrada i priznanja za svoj rad.


Prilozi