Pretraživanje

17. sjednica Gradskog vijeća od 26. rujna 2018. godine

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Daniel Mohorović (SDP) je na 17. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 26. rujna 2018. godine postavio slijedeće vijećničko pitanje:

„Planira li Grad Labin otvoriti psihološko savjetovalište?"

Vijećnica Gradskog vijeća Grada Labina Neel Blaes Rocco (SDP) je na 17. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 26. rujna 2018. godine postavila slijedeće vijećničko pitanje:

„U izvješću o radu Gradonacˇelnika za prvo polugodište 2018. je spomenut projekt za Pinetu. Kao što svi znamo, puno stabala u Pineti je u jako lošem stanju, i sanacija je itekako potrebna i to pod hitno.

U izvješću stoji da je ugovoren i izrađen projekt sanacije Pinete sa trosˇkovnikom i da se procjenjuje vrijednost sanacije cijele Pinete na 4,4 mil. kuna.

Pitam se zašto ovaj projekt nije prezentiran javnosti, kada itekako postoji interes? Molila bih pročelnicu Anamariju Lukšić da nam, možda već na slijedećoj sjednici gradskog vijeća, prezentira prijedlog u cijelosti, ali da nam danas barem kaže kakvo je sadašnje stanje (npr. koliko je velik dio bolesnih stabala) i kako je Grad Labin mislio da će se projekt takve veličine realizirati, odnosno kako će se financirati. Također bih voljela čuti postoji li možda jeftinije alternative za ovaj, meni se čini zaista skupi projekt?”

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Nenad Boršić (HDZ) je na 17. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 26. rujna 2018. godine postavio slijedeće vijećničko pitanje:

„Cesta Labin – Rabac ima vidljiva oštećenja kolnika koja su izražena u obliku jako opasnih i naglih udubljenja na par mjesta, stoga me interesira da li se je pristupilo dogovoru za sanaciju tih mjesta, a ako nije kada je u planu. Ujedno moram priupitati u kojoj smo fazi sa cestom preko gornjeg Rapca.“

Vijećnica Gradskog vijeća Grada Labina Tanja Pejić (KLGB nositelj: Silvano Vlačić) je na 17. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 26. rujna 2018. godine postavila dva vijećnička pitanja, i to:

„1. Nacrt prijedloga Studije prihvatnih kapaciteta turizma Grada Labina bio je na javnom Savjetovanju od 1. kolovoza do 31. kolovoza 2018. godine. Odazvalo se ukupno 12 građana, skupina građana, predstavnika firmi, udruga, političkih stranaka i lista. Veliki odaziv, mislim i najveći u odnosu na sva prethodna savjetovanja.
Kako ovakva savjetovanja ne bi bila samo ''pro forme radi'', postavljam pitanje:

Kada će se javnosti prezentirati povratna informacija o navedenom Savjetovanju i tko će odlučivati o prihvaćanju ili neprihvaćanju dostavljenih primjedbi ?

Kao poveznica navedenom, Grad Labin je objavio dvije javne rasprave:

Javna rasprava o prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana  uređenja Grada Labina – V. izmjene i dopune, koja će se održat u razdoblju od 16.10. do 30.10.2018.g.
Druga javna rasprava je o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Šikuli koja će se održati u razdoblju od 16.10. do 14.11.2018.g.
Poveznica na prvo pitanje, zanima me da li je ispravno zanemariti Savjetovanje o prihvatnim kapacitetima s obzirom da ono još nije obrađeno? Odnosno, smatrate li da predmet navedenog Savjetovanja ne utječe na donošenje odluka o navedenim javnim raspravama ?

Pored ovog moram napomenuti da je prema članku 102. Zakona o prostornom uređenju obveza napisati Izvješće o javnoj raspravi koje se objavljuje na oglasnoj ploči i na mrežnim stranicama nositelja izrade prostornog plana.

Kao potpitanje, možete li nam reći, zbog čega je na mrežnim stranicama Grada Labina u području dokumenata prostornog uređenja link ''Arhiva'' pod ključem, što znači da se ne može otvoriti ?

 Ovo pitam jer nisam mogla pronaći poveznicu na Izvješća proteklih javnih rasprava, pa pretpostavljam da su u arhivi.

2. Na prošloj sjednici, vijećnica Neel Rocco svojim pitanjem nastavlja sa incidentom koji se desio na pumpnoj stanici Fonte Gaia naglašavajući da je direktor Vodovoda svima lagao i na taj način skrivao odgovornost. Iz dopisa koji je dostavio direktor Vodovoda netom nakon sjednice, potvrđuju se naši navodi.

Reći ću vam i to da smo Neel i ja osobno razgovarale sa osobom kojoj se desio incident. Znate zašto je prošlo toliko mjeseci da ovo izađe u javnost? Zbog straha od gubitka posla!

Tako smo Neel i ja završile određeni dio ''istražiteljica'' da bi se pojavila napokon i stručna služba. Dana 24.9. su u PP Labin proslijeđene izjave dvoje djelatnika Vodovoda radi utvrđivanja kaznene odgovornosti odgovorne osobe Vodovod Labin d.o.o. Proslijeđene su od strane Inspektorata rada iz Rijeke.

Postavljam pitanje:

S obzirom da već kasnimo u projektu koji je pred nama (mislim na novi sustav odvodnje) mislite li napokon završiti ovu priču ili kupujete vrijeme koje će se ne samo vama nego svima nama obiti o glavu? Ako mislite da nije tako onda ovdje netko nije svjestan svih koraka koji nas čekaju u realizaciji ovog projekta, a pored svega, temelji su nam još uvijek truli. Kako je moguće uopće kretati sa ovim projektom uz ovakvu čelnu osobu Vodovoda?

Kao potpitanje bi dodala jednu izjavu iz Zapisnika sa sjednice skupštine Vodovoda održane 31.8. Kako pojašnjavate činjenicu da je Vodovod izgubio 2 lokacijske dozvole za vodoopskrbu naselja Sveta Marina? Je li u ovom slučaju zakazao Vodovod Labin ili Ured za prostorno uređenje ?

Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Darko Martinović (KLGB nositelj: Silvano Vlačić) je na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 26. rujna 2018. godine postavio dva vijećnička pitanja i to:

„1. Sagledavajući činjenicu velikog doprinosa građana Labinštine tijekom Domovinskog rata i učešća u postrojbama HV od samog početka 1991. godine pa zaključno sa najvećom operacijom „Olujom“ mislim da je sazrjelo vrijeme da se napravi jedna monografija 3. Bojne 119. Br HV, postrojbe kroz koju je prošao najveći broj vojnika sa ovih prostora Labinštine. Monografija bi trebala evocirati uspomene i put kako se nebi zaboravio doprinos ljudi koji su odgovorno prihvatili poziv za obranu Domovine.

Stoga predlažem da se pokrene inicijativa za formiranjem koordinativnog tijela kako bi se već sutra započelo sa prikupljanjem dokumentacije koje ima sve manje i da se taj prijedlog raspravi na koordinaciji Grada i Općina Labinštine.

2. S obzirom da imamo Dom hrvatskih branitelja ali koji je prazan i nitko ga ne koristi mislim da bi bilo neophodno što prije sazvati radni sastanak predstavnika svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata kako bi se anulirali određeni sporovi i stvorili uvjeti da dom dobije i u njemu se vrši njegova prava funkcija a gledajući koliko je u njega investirano to bi nam morao biti svakako prioritet. Molimo odgovor  u pisanom obliku.“

Prilozi


;