Pretraživanje

16. sjednica Gradskog vijeća od 18. veljače 2015. godine

Vijećnička pitanja i odgovori sa 16. sjednice Gradskog vijeća od 18. veljače 2015. godine:


1.Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Rasim Halilović (BDSH) pita, s obzirom da postoji medijska objava da se Benetton Tekstil d.o.o. u Labinu zatvara te da više od 150 ljudi ostaje bez posla, da ukratko obavijesti vijećnike o svim radnjama koje je poduzeo ili koje planira poduzeti Grad Labin po tom pitanju?

2.Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Mladen Bastijanić (KLGB nositelja Mladena Bastijanića)  pita da se održi Gradsko i općinska vijeća na temu: „Ljudski resursi u gospodarstvu Labinštine“. I Drugo pitanje se tiče rješavanja stambenog pitanja peteročlane obitelji koja sada živi u Samačkoj kući na Katurama.

3. Vijećnica Gradskog vijeća Grada Labina Federika Mohorović (IDS-HSU-HNS)  postavila vijećničko pitanje koje se tiče raspisivanja lokalnog referenduma o izgradnji TE PLOMIN C na ugljen, te ističe da podržava prijedlog Gradonačelnika Grada Labina za raspisivanje ovog referenduma koji bi se trebao održati 29. Ožujka 2015. godine, te podržava i otvaranje postupka savjetovanja sa zainteresiranom javnošću od strane Istarske županije, a kako je savjetovanje otvoreno do 15. ožujka ove godine, pita koje korake od strane Grada Labina i Istarske županije možemo očekivati nakon toga/tih datuma.

4. Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina William Negri (Hrvatski laburisti-stranka rada) postavio vijećničko pitanje koje su konkretne aktivnosti TZ-e kako u promotivnom smislu destinacije tako i njezine transformacije u moderan DMO, te obećanje vezano za problem vertikalne signalizacije, pogotovo kada govorimo o turističkim informacijama vezanim za Labin, Labinštinu, Rabačku rivieru.

5.Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Đanluka Miletić (IDS-HSU-HNS) , pita da li će se u što kraćem roku ukloniti već posječena stabla kao i granje koje je odloženo sa druge strane ceste? I drugo pitanje se tiče spomenika iznad plaže na Girandelli i njegovog uređenja?

6. Vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina Darko Martinović (KLGB nositelja Darka Martinovića) pita zašto na Javnom pozivu poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za razvoj poduzetništva Grada Labina objavljenog 13. siječnja 2015. godine nije objavljena i mjera za obnovu pčelinjeg fonda? Drugo pitanje se odnosi na prijedlog da se u sklopu Narodnog muzeja Labin otvori Spomen soba 3/119 Br.HV. gdje bi bili smješteni svi postojeći materijali o ratnom putu te postrojbe od osnutka do gašenja?

Prilozi


;