Pretraživanje

12. LAR: Posljednji tjedan

Ponedjeljak, 25. Kolovoza 2014. - 11:41

Dva mjeseca stari je grad Labin bio središte kulturnih dogadanja u istocnom dijelu Istre. Sa svega nekoliko «slobodnih» dana, i ove je godine program Labin Art Republike bio ispunjen predstavama, koncertima, izložbama, performansima, umjetnickim vecerima, klasikom i alternativom, artom i zabavom.

Po posljednji ce put ovoga ljeta labinski likovni umjetnici otvoriti vrata svojih ateliera u ponedjeljak 25. kolovoza od 19,00 do 21,00 sat, te u srijedu 27. kolovoza od 11,00 do 13,00 sati. Takoder ovaj ponedjeljak, u crkvici Sv. Stjepana održat ce se otvorenje posljednje izložbe ovogodišnje Art kolonije mladih umjetnika. Marijana Smolic iz Potpicna predstavlja «Smijeh kao ukras našim licima», a otvorenje je zakazano za 21,00 sat.

Nocni razgled starog grada aktualan je i dalje, a nastavit ce se i u prvoj polovici rujna. Kao i svaki tjedan, i ovaj krece u utorak u 21,30 sati s Titovog trga, ispred turistickog info ureda.

Ciklus «Klasicno ljeto» zatvara se s dva koncerta. U srijedu 27. kolovoza u Crkvi Rodenja Blažene Djevice Marije u labinskom starom gradu nastupaju Mia Elezovic i Radovan Cavallin, kao «Duo glasovir i klarinet». Posljednji dogadaj Labin Art Republike biti ce klasicni koncert koji ce u nedjelju 31. kolovoza na sitom mjestu održati Gradski orkestar Labin. Oba koncerta zapocinju u 21,00 sat.

Vec tradicionalno, glazbeno-scenski dio Labin Art Republike zatvaraju mladi i manje afirmirani glazbenici i grupe iz Labina i okolice. Ove godine posljednji koncert na «Špini» održat ce grupe «Elyn Porter», pobjednici ovogodišnjeg Festivala Labinskih bendova i «We Stand United», finalisti ovogodišnje Pulske gitarijade. Ovaj glazbeni odagadaj, namijenjen svim ljubiteljima hard rocka i hip hopa te simpatizerima labinske rock i alter scene, održat ce se u cetvrtak 21. kolovoza u 21,00 sat, uz besplatan ulaz.